In 2015, Wedstrijden, Zachtebed Race 2015

De voorbereidingen voor de Zachtebed Race van dit jaar verliepen anders dan we hadden gehoopt. Met veel inpanning was de oude dame gereed gemaakt voor het nieuwe zeilseizoen, maar de fysieke en werktechnische planning van de jonge dame lieten helaas te wensen over. Met name de hectiek van het werk viel dit jaar eigenlijk onmogelijk te combineren met de 72 uurs. Helaas.

Maar zoals altijd gaan ook dingen die anders gaan vaak nóg weer anders. Net toen het team EB58 zich bij een jaartje overslaan had neergelegd, diende zich – in de wandelgangen van een ander zeilevenement – een oplossing aan: schip en schipper zoekt bemanning. In dit geval: de BU20 met Peter van Dorst bood onderdak aan het team. Bertien en Marie-Louise haakten af, Trui-Martijn kwam erbij en ziedaar alsnog deelname van een mooie combinatie. Gaan we maar vanuit dan, want dit schrijf ik een week van tevoren terwijl de Whatsappjes nog bijna continu in het rond vliegen en vooral zeker is dat er een gezonde wedstrijdspanning ontstaat.

Dit weekend hebben we gebruikt om alvast wat gemarkeerde EB-spulletjes naar Enkhuizen te varen, waar de BU20 ze dan – onderweg naar Den Oever voor de start – weer oppikt.

Het voelt raar om op deze manier hier op de EB site te bloggen, terwijl we met een ander schip gaan varen. Maar het is ook goed zo. Dankzij Peter kunnen we met het grootste deel van het team gewoon weer meedoen met die bizarre Zachtebed Race.

En volgend jaar zijn de oude en jonge dame er gewoon weer bij!

Recent Posts
Comments
  • Beatrice
    Beantwoorden

    Volgens mij moet dit jaar de BU20 wel winnen door de geleende spullen van de EB58!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search