In 2015, Vakantie 2015, Zeilen

Harlingen is leuk, maar er is meer leuks in Noord-Nederland. Dus toen we voor de keuze stonden om een regendag in het vooronder door te brengen of toch verder te trekken, maar dan “binnendoor”, was die keuze redelijk snel gemaakt. Met het verwachte prutweer (harde wind, veel regen) was via het Wad voor ons samen geen optie. Maar de sluis door en over de staande mast route via Leeuwarden naar het Lauwersmeer is dan een mooi alternatief. Hoop bruggen onderweg, maar ook genoeg rietkragen, koeien, schapen en geiten in sappige weiden, pitoreske dorpjes en bossages langs het meanderende kanaal. Met de giek op het boord konden we de voordewindse koers in de soms stevige wind prima aan.Leeuwarden werd onze stopplek. Zoals het de botter betaamt vonden we een mooi plekje aan de singel, op loopafstand van het centrum, waar we een restaurantje vonden om ons “vandaag-geen-zin-om-te-koken”-gevoel te bevredigen.


Vanmorgen (dinsdag) door en-route. Minder regen dan gisteren, maar nog steeds harde wind met rottige vlagen. Zelfde recept als gisteren derhalve. Door naar Dokkum en uiteindelijk tussen Ee en Engwierum ons aanmeerplekje gevonden aan het Dokkumer Grutdjip, met uitzicht op riet en geblaat van schapen op de achtergrond. Zonnetje breekt zowaar nog even door: dat onthaasten gaat goed zo.

  

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Wouter
  Beantwoorden

  Veel plezier op vakantie en geniet van Friesland.

  • liesbeth
   Beantwoorden

   Vanuit een zonnig Frankrijk, goed eten, lieve vrienden en zingende krekels, goede reis verder.
   Liesbeth

 • Ester
  Beantwoorden

  Mooie klompjes:-)Liefs van een walblijver:-(

 • Marieke
  Beantwoorden

  Ha! Gespot! Wij zijn vanaf stavoren binnendoor gevaren. Die dag gestrand bij de brug in Ee. De volgende ochtend direct om 9 uur erdoor om verder te varen, zien we daar zomaar langs de kant de EB58 liggen.
  Leuk, al die botters door Friesland heen. Het eerste deel van onze route zijn we opgevaren met de HK89, die zelf in Dokkum een plekje vond om te overnachten.

  Wij zijn uiteindelijk nog helemaal via Groningen naar Delfzijl gevaren binnendoor!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search