In 2012, Zachtebed Race 2012

Dat was’t dan. De Zachtebed Race 2012. De 72 uurs marathon bracht een team van acht ervaren schippers en maten bijeen die samen het zoute sop en de elementen wilden trotseren. Wat een belevenis! De Oude Dame heeft haar bemanning een fantastisch mooie tocht bezorgd. Het weer en de elementen waren bijzonder afwisselend en stelden hoge eisen aan de botter en haar bemanning. Binnen enkele uren veranderde storm in een zomerbriesje, en steile zee in kabbelende golven. Zware katoenen stormzeilen en lichtweerzeiltjes van obscure kwaliteit wisselden elkaar af. Alles is zonder problemen doorstaan dankzij een Dame uit 1919.

We hebben gezeild, gedobberd, geroeid en vooral heel erg genoten van het prachtige Wad in al haar schoonheid.

Dank aan de wedstrijdleiding en organisatie voor de begeleiding en natuurlijk het idee voor de ’72’. Dank aan de collega’s van de BU130 “Trui” voor de tegenstand en sportieve concurrentie. En heel veel dank aan al onze volgers op internet die met hun reacties onze moraal geweldig ondersteunden.

Volgend jaar titelverdediging!?

Klik hier voor een overzicht van al onze blogs die we tijdens de race verstuurden.

Team EB58
Bertien, Derk, Marie-Louise, Marike, Martin, Coen, Pascal en Johan

20120430-215250.jpg

Foto: de EB58 en BU130 (Trui) moegestreden naast elkaar in de haven van Den Oever.

Recent Posts
Showing 5 comments
 • Pascal

  Wat mij betreft ben ik er weer bij volgend jaar. Maak ik er wel een echte zachtebedrace van, en zal het niet meer verwarren met een hardekluiverboom race 🙂

  • Liesbeth

   Wat een belevenis, ook op afstand was het spannend. Dank dat ik dit avontuur kon meebeleven.

 • Rudi & Hanneke

  We zijn even te laat op deze blog gewezen, maar alles achter elkaar op een rijtje gaf ook veel lees en foto plezier. Slaap lekker allemaal

 • Frans H.

  Mooi succes en website, bravo, ik heb er van genoten! Voor Derk: ouwe Dirk, je betoveropa/zoetwatervisser met wanten, doppers en fleuren kan trots op je zijn. En voor Bertien: Lijsje, Derks betoveropoe, deed de was met haar handen, wiegde de baby (er kwamen er 13) met een voet en stuurde met haar kont als haar man in het harnas van de jaaglijn hing! Varensvrouwen toen en nu niet voor de poes!

 • Janneke

  Onder het mom ‘beter laat dan nooit’ hier toch nog een reactie. Van harte gefeliciteerd allemaal! Wat een avontuur en wat een prachtige plaatjes!
  Ik heb aan jullie gedacht hoor!
  Oehh Pascal…wat zal jij een behoefte hebben aan een zacht bed de komende tijd!
  Tot ziens!

  Groetjes Janneke

Start typing and press Enter to search