In 2017, Evenementen, Kenterschootrace, Thuis, Wedstrijden, Zeilen

Het kiezen van een thema voor de Kenterschootrace is elk jaar weer een uitdaging, maar staat ook garant voor ook een hoop voorpret. Als mede-organisatoren zijn we in de winter al bezig met de voorbereidingen. Traditioneel wordt er – als een soort van vooraankondiging – een kerstkaart verstuurd. Dit jaar was het thema “bloemen” en de kaart bestond uit papier waar bloemenzaadjes in waren verwerkt. Het was de opmaat naar meer fleurigheid tijdens de race zelf.

Op vrijdag met een mooi briesje in één streep van Hoorn naar Marken, met o.a. Erick aan boord. Als tegenwoordig eilandbewoner kon hij z’n lol op, want voor de Bukdijk ligt, ter hoogte van Volendam, nu een tijdelijk tropisch eiland van pontons, purschuim en palmbomen waar je – naar het schijnt – in de zomer naar toe moet varen om ijsjes te gaan eten. Het zal wel…

Op Marken doken we weer snel onder in de gastvrijheid van het eiland en haar bewoners, met de traditionele inschrijfavond in het Hof van Marken. De eerste wedstrijddag, zaterdag, werd gekenmerkt door mooi afwisselend zeilweer: lekkere wind, zon en her en der een buitje voor de onvoorspelbaarheid. Wijzelf hadden een uiterst beroerde start, maar wisten toch nog wat plaatsjes op te schuiven door een paar schepen in te halen. Helaas was één van onze uitgezette dobbers bij het weer ophalen verdwenen, wat ons punten kostte.

Met de bekendmaking van de tussenstand werd het bloemige thema weer opgepakt. De deelnemers werden in een bloemetjesjurk gehesen (wat zowaar velen nog behoorlijk afkleedde) met aan de binnenkant hun plek genoteerd. Hilariteit alom, net als de volgende dag toen diezelfde jurken als basis dienden voor de “man over boord” manoeuvre. Die van ons zou het waarschijnlijk niet hebben overleefd, want we voeren met onze boeg frontaal op onze knutsel.

De zondag begon met een beetje wind, maar rond het middaguur was die waarschijnlijk even lunchen, wat een drijfpartij met veel muggen opleverde. Uiteindelijk wist alleen de MK7 de finishlijn te behalen, waarna we de wedstrijd afbliezen. Ondanks dat weer een fijn en fleurig weekend op en rond Marken. Op naar de volgende editie.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search