In 2016, Wedstrijden, Zachtebed Race 2016, Zeilen

Het lang van te voren geplande supersnelle knippen-en-scheren-beurtje op de helling in het Zuiderzeemuseum werd helaas op het laatste moment afgeblazen, en moesten we alle draaiers en helpers teleurstellen: geen ouderwetse sportiviteit.

Een van die zomerse meidagen, hebben we daarom maar vanaf het vlot de huid van d’oude dame zo goed en zo kwaad als het kon verzorgd. En haar baard tot een armlengte (onder water) geboend. Het is een nogal omslachtige manier van het onderwaterschip schoonmaken. Hopelijk is er de gelegenheid dat voor de zomer nog over te doen. En mogen we dan weer een beroep doen op de sportievelingen onder onze lezers.

IMG_9060    IMG_9068

Daarna was het tijd om vooruit te kijken naar de aanstaande ZachteBedrace: zeilend op weg naar het Noorden bespraken we alvast allerlei routes en overwegingen. De wind deed het rustig aan dus we hadden alle tijd. Pas in de loop van de middag passeerden we de sluis bij Enkhuizen. Daar klonk uit de luidsprekers: de EB58 krijgt de groeten van Rob. Dat is nog eens een verrassing!

Met een grote grijns zeilen we het Krabbersgat uit, op ons gemak verder naar het Noorden. We oefenen het aanleggen onder zeil op de veersteiger van Medemblik, waar Martijn een sprintje trekt naar het busstation. In de avondzon, als de Oostenwind na een korte pauze wat aantrekt, zeilen we over een inmiddels nagenoeg verlaten IJsselmeer naar Oude Zeug. Als vroege vogels hijsen we zondagmorgen de zeilen: op naar de overgang van zoet naar zout. Eenmaal op het zout zeilen we een proefrondje voor we de dame achterlaten in de historische hoek van de oude visserhaven. Tot volgende week: we zijn er haast klaar voor!

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Beatrice
  Beantwoorden

  Succes en veel plezier!
  Ik ga jullie ” volgen”
  Groetjes Beatrice

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Met welke bemanning vaart de EB58?

  • admin
   Beantwoorden

   Ha Beatrice. Dit jaar zijn dan Bertien, Coen, Derk, Harold, Martin, Martijn, Peter en Stefan.

 • Annegreet
  Beantwoorden

  Leuk jongens! Succes! Fijn dat je weer mee kan doen Bertien. Ben je weer goed fit?

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search