In 2014, Visserijweek Workum, Wedstrijden, Zeilen

Herfst op het IJsselmeer. Harde wind vandaag, en veel regen. Ik schrijf dit vanuit het vooronder terwijl de vuurduvel lekker snort en naast ons ook onze kleren behaaglijk droogt. Eerder hebben we al de rookkist gebruikt om één van onze drie (slechts drie) gevangen vissen van formaat te roken. Een poging om nog wat spiering die behandeling te geven mislukte: die dingen zijn beter na een frituurbehandeling.

Het viswezen op het IJsselmeer is dus door ons zeker niet in hoge mate nadelig beïnvloed. De duizenden aalscholvers die we vanmorgen over zagen vliegen hebben waarschijnlijk meer succes gehad.

Ons netje van gisteren leverde welgeteld twee botjes op, en daar hadden we twee uur voor nodig. Alles is weer even wennen…

IMG_6589.JPG

Vervolgens maar weer aan de kuil. Van oost naar west en weer terug voor 30 spieringen. Maar ondanks dat wel mooi vissen, zeilen en veel geouwehoer in de regen en wind. Gezien de verwachtingen besloten we eind van de middag, na ons netje voor Hindeloopen weer uitgezet te hebben, Workum weer in te varen om daar de nacht maar door te brengen. Lekker droog en warm bij het kacheltje.

IMG_6591.JPG

IMG_6590.JPG

IMG_6593.JPG

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search