In 2015, Vakantie 2015, Zeilen

Nog geen echt zomers zeilweer deze vakantie. De storm van zaterdag werd vandaag gevolgd door regen in Harlingen, waar we nu aanbeland zijn.

Den Oever was een prima plek om de noordwest 10 te doorstaan. We lagen aan de drijfsteigers van onze Wieringse vrienden, beschut in de Visserijhaven, waardoor we geen probleem hadden met de onderlopende kade. Derk kon z’n lol op met z’n nieuwe windmeter en zag vlagen van 100 km/uur voorbij komen. Het hoogtepunt van de storm hebben we schuilend achter een vogelkijkmuurtje voorbij laten trekken.


Omdat door het onderlopen van de kade de dame tijdelijk niet bereikbaar was, hebben we ons toevlucht gezocht in de nabij gelegen Houtzolder waar we ons een toepasselijk Texels biertje lieten welgevallen.


Nadat het water genoeg was gezakt om de botter weer te bereiken konden we het vooronder warm stoken en wat natgedrupte bedonderdelen drogen. Binnenkort nog wat presenningband in de plecht vervangen dus…

Zondag begon met prachtige blauwe luchten. Uitnodigend zeilweer: op naar het oosten derhalve. Voor de wind en met stroom mee: dat schoot lekker op. Met zeven knopen langs de Afsluitdijk naar Harlingen waar we om vijf uur vanmiddag ons plekje in de Noorderhaven vonden. Precies op tijd voor een regenperiode aanbrak en ons uitzicht tijdelijk werd beperkt tot een natte kuip en bun. Er komt nog meer nattigheid: we gaan de nacht gebruiken om te dromen over zonneschijn.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search