In Vakantie 2012

Gisteren voeren we met een heel rustig windje vanuit het Amsteldiep naar Den Oever. Vrijwel aan de wind, dus er moest een hoop gelaveerd worden over het Visjagersgaatje. Een mooie gelegenheid om Derk’s overstagkunsten te oefenen en hem de meerdere te laten zijn over de fok. Het leverde behalve een goed en tevreden gevoel ook het door Bertien uitgeschreven deelcertificaat ‘laveren’ op. Hij is nog steeds MIO tenslotte…

We zagen de hele dag al de MK63 voor ons uit kruisen, en in de haven van Den Oever lagen de toekomstige Hoornse buren ook hier even gezellig naast elkaar. Goed voorbeeld deed volgen dus ook wij schrobden even later ons dek met een nieuwe bezem die we bij de coöperatie hadden gekocht, samen met een nieuw haakje voor de pikhaak (dat Bertien met kunstig gebijtel wist te bevestigen).

In de loop van de avond kwam wat regen en heeft Bertien in het vooronder een poging ondernomen Derk de geheimen van het Cribbage bordspel te laten doorgronden. Met de regen kwam ook wat vrees voor binnenshuis gedrup, maar dat bleek gelukkig ongegrond. Onze eerdere teer- en tixophaltewerkzaamheden lijken vruchten te hebben afgeworpen!

Vandaag werd een zeilloos dagje. Het enige dat gehesen is, was de fok om het vannacht gevallen water weg te laten lopen. Beetje rond de boot gehangen, boodschappen gedaan en heel veel vliegtuigjes zien over komen. Voor Derk een genot (de verrekijker was steeds onder handbereik), voor Bertien een steeds groter wordende ergernis.

Het plan is om met het stijgen der tij morgen weer langs de Afsluitdijk naar Harlingen te varen voor onze eerste opstapper tijdens deze fraaie vakantie.

20120728-184556.jpg

20120728-184612.jpg

20120728-184620.jpg

Recent Posts
Showing 3 comments
  • Cien

    Derk, proficiat met je deelcertificaat!!!

  • Ester

    Haha, als je zo door gaat valt er aan het eind van deze vakantie geen certificaat meer te halen;-) Pas maar op…

  • reineke

    lieve bertien en derk,van jullie verslagjes krijg je zin om mee te varen!erg leuk om te lezen en het gaat jullie goed zo te zien op de mooie en romantische plaatjes!geniet van de dame met elkaar. kus reineke

Start typing and press Enter to search