In Thuis, Zeilen

Na de enerverende Zachtebedrace komen de “gewone” zeilmomenten weer terug. Maar het pracht-Wad blijft trekken. Gelukkig mogen we in de zomer nog een paar weken genieten, maar voor die tijd moesten we het even doen met een vlug bezoek tijdens een lang Hemelvaart weekend. De wind hielp niet echt mee, zodat we via Enkhuizen en Den Oever (voort het laatst naast de aken daar nu er in de Visserijhaven een moderne steiger gaat komen) uiteindelijk net genoeg tijd hadden om een snel rondje Wierbalg vanuit waar we Trui zagen ankeren in het Amsteldiep. We konden op de terugweg extra lang genieten: het waaide net genoeg om de stroom te overwinnen. De Stevinsluis lag mudje vol: we waren niet de enigen die even buiten speelden.

[vslider name=”wierbalg”]

 

Intussen gaat het klussen ook door, alhoewel dat voornamelijk cosmetisch is: beetje verf hier en daar en de plecht weer voorzien van teer en lijnolie. Met dat laatste gaan we een beetje experimenteren. De planken van de plecht waren zo uitgedroogd dat er toch weer kleine lekplekjes ontstonden. We kijken of het insmeren met lijnolie ze beter in conditie houdt, maar ook weer niet te glad maakt.

Afgelopen weekend begon de zondag met weinig wind, maar eenmaal in de Hop trok het lekker aan naar 4 tot 5, waardoor we een mooi rondje langs Edam en via de Nek weer retour Oostereiland konden doen. Onderweg veel, heel veel, fonteinkruid gespot. Langzaamaan groeit de Hoornse Hop dicht met dat spul dat maar al te graag achter je zwaardloper blijft hangen. Onder zeil naar binnen varend konden we de lui van Trui wederom begroeten.

Recent Posts
Comments
  • Beatrice
    Beantwoorden

    Wat een toepasselijk geel t-shirt!
    Bertien, je moet mij toch eens leren, hoe je zo “uitgezakt” kan varen. Ik ben momenteel (af en toe, als de examens het toelaten) een zeilhandboek aan het bestuderen. Ik blijf het moeilijk vinden, volgens mij begin ik de windroos nu een beetje te snappen. Wie weet…:-)
    groetjes en tot gauw

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search