In 2016, Wedstrijden, Zachtebed Race 2016, Zeilen

Wat is wijsheid? We varen eigenlijk al sinds de start met een gei (gij) fok. Een verkleinde fok die aan de ene kant het schip wat minder onder water trekt en het voor de bemanning eenvoudiger in de overstag maakt. Maar klein betekent ook minder oppervlak, snelheid en minder hoog aan de wind. Dus als de wind inmiddels in haar snelheid went, en je het gevoel krijgt dat het kruisen niet opschiet, dan ga je toch twijfelen. Maarja, dan komt er weer zo’n vlaag… Gelukkig is de voorspelling dat het deze dag iets rustiger zal worden.

De korte nacht hebben we in Breezanddijk doorgebracht. Gisteravond tegen half elf spoten we naar binnen met de giek op het boord. Na wat geknoei lukte het om de oude dame tegen de steiger te krijgen. Gezien de tij-planning hadden we geen direct vertrek in gedachte, dus geen noodzaak om hard te rennen voor het vastknopen van het vlaggetje aan de wegwijzer boven aan de dijk. We gunden onszelf een paar uurtjes slaap tot de wekker ons bij het ochtendgloren van 3:30 wakker tingelde.

Recent Posts
Showing 4 comments
 • liesbeth
  Beantwoorden

  Zo krijgt de oude dame toch nog een woeste wintertocht op de koudste Pinksterdag sinds 1936. Met Kerst heeft ze de lente al gehad.
  Sterkte.

 • Ester
  Beantwoorden

  Zouden de laatste loodjes dan voor de verandering het makkelijkst zijn?

 • Cien
  Beantwoorden

  Wij wensen jullie na spetterdespet ook wat zonderop en natuurlijk ook succes, plezier, houvast en rustge aandewindjes!

  Cien

 • moniek
  Beantwoorden

  Gij zult niet twijfelen… succes jongens, hoop dat jullie een beetje warm kunnen blijven

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search