In Evenementen, Visserijweek Workum, Wedstrijden, Zeilen


Grijs is ook een kleur, maar soms wel een beetje grauw. Gisteren zijn we, met alle visspullen aan boord (we zijn op weg naar een week authentiek vissen tijdens de Workumse Visserijdagen), van Hoorn naar Enkhuizen gevaren. Vandaag door naar Workum. Beide dagen was het weer samen te vatten met dat kleurwoord. En nat. Naar Enkhuizen helaas ook nauwelijks of geen wind, zodat we een groot stuk moesten motoren. Ach, ook een manier om de hectiek van de dagelijkse druk te laten smelten in het rustgevende geplof van onze Deutz diesel.

Het overtochtje naar Workum werd gelukkig voorzien van iets meer wind. Nog steeds geen grote hoeveelheden (windkracht 3 max), maar genoeg om de kluiver bij te zetten. En genoeg om op zeil langzaam It Soal binnen te glijden en ons behoedzaam tegen onze platbodemse vismakkers te vlijen.

De vleugel stond de hele dag al op westenwind, wat zeker niet het geval was. Dus bij aankomst nog even een operatie vleugelsmeren hoog in de mast voor we onszelf een goede visweek mochten wensen met een glaasje wijn, zoute stokjes en het gezelschap van Trui waarmee we de komende dagen een grote kuil heen-en-weer over het IJsselmeer gaan trekken. Groeten vanuit het vooronder waar het vuurduveltje snort en Marie-Louise het beslag voor de wafels in gereedheid brengt. Ben benieuwd hoeveel mensen straks op de geur af gaan komen…

 

 

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Angela
  Beantwoorden

  Hallo EB 58
  Het is hier ook GRIJS, maar dan zonder wafels…en dat is wel even een verschil, hoor!
  Wat een leuke foto’s van het haventje in Workum! Sweet memories of Visserijweek 2014, toen was ik er ook bij.
  Heel veel plezier morgen, als iedereen er weer is, en succes komende week met hopelijk wat meer wind en zon. Zet ‘ m op !
  Angela Brantjes ( moeder van)

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Hallo EB58,

  Ook vanuit Overloon veel plezier gewenst en hopelijk met wat wind!
  Veel succes met de oude/nieuwe kuilvissen.
  Tijdens het lezen van het boek “Visserstruien 2” waan ik mij op d’oude dame!
  Zwemt daar ook die “beroemde”vis uit Enkhuizen?
  Groetjes

 • Ester
  Beantwoorden

  Niks mis met mooi grijs;-)

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search