In 2022, Thuis, Vakantie 2022

Een halo (kring) om de zon gaat in de volkswijsheden door voor een weersomslag: “kring om de zon, regen in de ton”. En inderdaad: de tweede helft van de eerste vakantieweek was (in het begin) nattig en met regelmatig flinke wind.

Vanaf onze Ameland-plek zijn we opgeschoven naar Lauwersoog. Weer zo’n haven met een hoop kotters, die in dit geval tot in de nacht hun garnalenvangst aan land brachten. En in de haven een weerzien met de MK63 van Peter Dorleijn. Gezusterlijk lagen de twee oude dames tegen een modern decor te wachten tot de wind wat ging afnemen. Peter, Paul en Jippe nodigden ons uit voor een mosselmaaltijd aan boord die eindigde onder het genot van trekzakmuziek en enkele shanty liederen.

Vrijdag met iets minder wind weer het Wad op. Kruisen over de Zuidoost Lauwers en met laag de Glinder ingedraaid richting en voorbij Schiermonnikoog haven. Bij de veerboot steiger de afslag naar de Sprutel. Nog wat te laag water om direct door te gaan. Een paar uurtjes typisch EB58 klooien volgden: stukje opschuiven, vastlopen, bomen, anker, stukje opschuiven, net niet vastlopen, toch weer vastlopen, bomen enzovoorts. Eindpunt was de plaat onder de oostpunt van Schier, ter hoogte van het Schildersron. Hoog genoeg om niet veel last van de verwachte (wederom) krachtige NW-wind te krijgen en tevens dermate rijk aan kokkels dat één klein rondje rond de boot voldoende voor een avondmaal was. Dit wordt onze rustplek (en niet alleen die van ons merkten we vanmorgen toen we wat geritsel hoorden) voor de komende dagen tot de wind weer wat geluwd is. Tijd om de stapel meegenomen boeken aan te spreken.

Recent Posts
Comments
  • Liesbeth
    Beantwoorden

    Heerlijk om zo mee te genieten

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search