In 2013, Hoorn, Thuis

Alhoewel wij meer met water hebben, was de lucht (en wat daaruit voort kan komen) toch het middelpunt van dit en afgelopen weekend. Vorige week een mooie avondtocht van Hoorn naar Enkhuizen, om daar in het Zuiderzeemuseum te overnachten. In het vrijwel windstille schemerduister waren daar donkere “wolken” te zien boven de bomen en een constant gezoem verdreef de andere avondgeluiden. Eerst dachten we aan brand. Het ging echter om de dans van miljoenen muggen (mannetjes) die de zich in de bomen ophoudende vrouwtjes probeerden te verleiden. Een spectaculair gezicht!

Dat eerder genoemde water kwam de volgende dag in ruime hoeveelheid uit de eveneens eerder genoemde lucht. Nog steeds zeer weinig wind, maar wel veel regen. Zo dobberden we langzaam vanuit de sluis het Markermeer weer op. Met, zo bleek later, één welgemikte overstag konden we precies langs de Appelhoek en de Nek sturen. De wind trok zelfs wat aan zodat het weliswaar nat, maar verder prima zeilweer werd. Wel gemerkt dat Derk’s wonderpak op contactplekken (billen bij zitten, heupen bij leunen tegen helmhout) uiteindelijk toch lek kan raken.

Ook dit weekend lucht: nu gevuld met motorische historie. Het watervliegtuig Catalina was in Hoorn op bezoek en deed de hele middag starts en landingen net buiten de haven. We hadden goed zicht op het gebeuren vanuit het centrum en vanaf de boot, die deze dagen aan de kant bleef liggen. We hebben een beetje geklust, gesmeerd en kopjes koffie en thee bij Rob gedaan. Daar deden we ook een nieuw huis(boot)dier op: een eland uit Scandinavië (we noemen hem Boris) vergezelt ons nu aan boord. Op de foto trouwens op bezoek bij z’n Zuidafrikaanse naamgenoot. Hij gaat binnenkort op avonturenreis met ons.

[vslider name=”uitdelucht”]

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search