In 2017, Thuis, Vakantie 2017, Zeilen

Terwijl dit blogje geschreven wordt, zakt de Oude Dame langzaam naar beneden langs de kade van de haven van Harlingen. Het zonnetje schijnt en met een t-shirt aan is het nog prima uit te houden. Maar hoe wisselend de Hollandse zomer kan zijn, en daarmee ons begin van de vakantie bleek de afgelopen dagen: hoosbuien werden afgewisseld met blauwe luchten, windkracht vijf plus met windje nul. Het wisselt nogal maar dat weerhoudt ons er niet van langzaam het Wad op te schuiven. Na een bijna traditioneel eerste nachtje in het Zuiderzeemuseum kwamen we gisteren op het zout aan. In Den Oever merkten we dat ook onze onvolprezen geteerde presenningbanden eens de waterdruk van boven niet meer kunnen weerstaan: een licht druppelconcert viel ons ter deel. Omdat de weersverwachting niet bepaald teer-proef is, hebben we een tijdelijke noodoplossing bedacht: een ander zwart en plakkend spul, maar dan op rol.

Vandaag voor de wind en met stroom mee langs de Afsluitdijk naar Harlingen. Niet met de grote meute over de Boontjes, maar op z’n botters eigenwijs dwars over alle platen heen. We kwamen daardoor wel eens ruim op tijd aan om mee te maken waar we normaal gesproken wat achteraan sukkelen: de grote in- en uittochtparade bij de Harlingse havenbruggen. Het leverde een aangename ontmoeting met een Vlielandse aak uit Huizen op om de tijd te doden tot het juiste NAP-peil was bereikt. Eenmaal aan de kade kwam ook de ST16 weer buurten, net als wij andersom toen zij al in het Zuiderzeemuseum lagen. Over zee: met uitzicht op “Havenzicht”, een galerie met ondertitel “De Zee Roept” en hotel-restaurant “Zeezicht” kijken we maar naar de zon in het westen zodat we de donkergrijze luchten achter ons kunnen negeren.

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Liesbeth
  Beantwoorden

  De baasjes van Yeti zijn inmiddels weer gearriveerd. Spaanse en Portugese verhalen wisselen af met jullie Wadverhalen. Geniet!!

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Helemaal vergeten om jullie te volgen……..
  Nu maar snel alles lezen.
  Jammer dat ik niet bij het boeten kan zijn.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search