In 2017, Wedstrijden, Zachtebed Race 2017, Zeilen

Waren we weer lekker op weg, helemaal klaar voor een volle nacht zeilen en punten scoren, lopen we op de kruising van het Foxdiep en Binnen Breesem weer vast. Toch iets te vroeg weggegaan. We hobbelen een beetje tegen de ondiepte in afwachting van meer water tot roerganger Jeroen opeens wel heel veel uitslag op z’n roer had. En dan weet je ook weer waarom er dat touwtje aan vast zit, waar niet-platbodemzeilers ons nog wel eens op wijzen: dat voorkomt dus dat je losgeraakte roer eenzaam en alleen een stuk drijfhout wordt…

Potverdorie. De AM1 – die samen met ons opvoer – moeten we laten gaan en we gooien het anker er maar in. Met vereende krachten en een combinatie van dirk, kluiverval en kenterschoot weten we het roer weer aan boord te takelen. In al het geklots en in het donker is het ondoenlijk om het nu weer in de vingerlingen te krijgen. Een ongeplande tijstop dan maar en wat extra nachtrust in afwachting van droogvallen.

Om vijf uur vanmorgen weer uit de veren c.q. de slaapzakken en bemerkt dat de aanwezigheid van drie gecertificeerde (scheeps)timmerlieden aan boord een luxe is die in dit geval bijzonder welkom blijkt. Al snel klonk het geruststellende geklop, getik en gezaag van hamers, bijtels en handzagen om een nieuw borgblokje voor het roer het licht te laten zien. Een blik dat in een vorig leven eerste vieze chocolaatjes en later visspulletjes huisvestte werd aangewezen als nieuw beslag. Met de nog aanwezige hijsconstructie was het roer snel weer van boord. Drooggevallen waddenzand in deze hoek leent zich prima voor het verslepen, positioneren en afhangen van botterroeren en om half zeven kon – onder het genot van verse wentelteefjes – geconstateerd worden dat het goed was. Nu nog water…

 

Recent Posts
Showing 7 comments
 • Annegreet
  Beantwoorden

  Hmmm, wat balen! Gelukkig is het allemaal te repareren?

 • Tine
  Beantwoorden

  Gaat het goed met jullie?
  Zijn jullie eerste?
  Papa ik mis je!
  Mis jij mij ook?
  We hebben gevaren.
  En Tijn viel half in het water.
  Dat was grappig.
  bijna zijn hele broek was nat.
  En we hebben pootjebaden.groet Tine. Tod vandaag en willen jullie nog
  wat wentelteefjes bewaren voor ons?

 • Moniek
  Beantwoorden

  Tjeempie wat een avontuur. jullie winnen sowieso de HR recruitment prijs. En die onderste foto is GOUD! Tot straks!!

 • Ester
  Beantwoorden

  De geur van zeelucht en versgebakken wentelteefjes… dan ga je daarna als een speer! Toi toi toi en hup hup hup op naar een veilige thuiskomst!

 • stijn
  Beantwoorden

  Ja 197? buitenkant Schier 03.00 uur Stijn kom er eens uit het roer is weg. Lazer op ik slaap, nee echt het roer is weg, nou ja enzovoort.
  Het komt dus bekend voor. Wens jullie veel sterkte om toch nog wat puntjes te scoren.

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Jullie hebben voor elk probleem een oplossing!!!!
  Succes met de laatste puntjes

 • Aletha
  Beantwoorden

  Heel herkenbaar

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search