In 2018, Thuis, Wedstrijden, Zachtebed Race 2018, Zeilen

We zetten het thema van een vorig blogje nog even voort: goan!

Na de tij-stop bij de Blauwe Balg schoven we in eerste instantie langzaam via het Oosterom westwaarts het avondschemer in. En als we er toch zijn: bij de O24 kon een voor dit jaar nieuw onderdeel worden uitgevoerd: het loden van de diepte tussen twee tonnetjes. Met een door de organisatie verstrekt en door ons gefinetuned peillood hebben we het zeebodemprofiel ter plekke in kaart gebracht. Goed genoeg voor weer een punt op de scorelijst.

Daarna brachten wind en stroom ons als een speer langs Terschelling naar Vlieland. In het donker tonnetjes speuren is altijd leuk: het voelt als een langerekt Sinterklaasfeest waarbij het elke keer weer een surprise is wat er nog meer in je lichtbundel opduikt (vogels, staken van mosselpercelen, andere deelnemers aan eigenaardige zeilwedstrijdjes). En het is een waar genot om op het voordek de juiste ton precies op de plek te vinden die volgens de navigatie achterop wordt aangeduidt (“de volgende zou 20 graden aan stuurboord moeten staan”, “hebbus!”).

Eenmaal via het Schuitegat onder Vlieland beland wachtte daar het parcours door de Vliesloot. Bezeild erin, kruisen vlak langs de kust, voor anker liggende bootjes en de Robbe weer retour. Begin van de nacht dan weer een tijstopje tot vanmorgen vroeg. Tijd voor brandweeruitruk nummer twee: na een ietwat twijfelachtige, vlakschurende start nu met gillende sirenes parallel aan het Inschot zuidwaarts.

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Constantijn
  Beantwoorden

  Punten gehaald in Vlieland? Het Inschot ligt wel wat zuidelijker. waar zijn jullie nu ? Hoe is het weer? Voorspelling is niet best. Sterkte CS

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Goed bezig! Met veel plezier!
  de 72 uren vliegen om!
  Hou ze in de gaten….

 • Ester
  Beantwoorden

  En… en… en…. Hoe gaat het nu?

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search