In 2017, Wedstrijden, Zachtebed Race 2017, Zeilen

We zijn nog onderweg, maar de eindtijd is al gepasseerd. Je gokt, en daar hoort verliezen ook bij. Dit jaar deed de wind niet helemaal wat was voorspeld. De benodigde 5 à 6 Bft. werd vandaag niet gehaald, met als gevolg dat we de stroom op de Texelstroom niet voldoende konden overwinnen. Samen met Trui een paar uur liggen boksen ten noorden van het Nesserzand, met de finishlijn van Den Oever in zicht. Elke keer overstag bracht ons iets dichterbij, maar het schoot onvoldoende op. Toen de 19:00 limiet daar was moesten we in de natuur dit jaar onze meerdere erkennen. En ook dat hoort bij het zeilen.

Neemt niet weg dat we een memorabele Zachtebed 2017 hebben gevaren. Van nachtelijke wantijen tot roeien onder toeziend oog van tientallen zeehonden. Van een afgevallen roer tot heel precies uitpeilen van de Piet Scheve geul. De wedstrijd met onszelf hebben we in elk geval gewonnen.

Voor nu hartelijke groeten vanaf de EB58, nu ter hoogte van de AD5 (bijna binnen, twee uur later). Bedankt voor al jullie mooie reacties zowel hier op de site als op Facebook.

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Beatrice
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Één boot moet de laatste zijn.
  Ik vind het geweldig.

 • Ester
  Beantwoorden

  Wel heel mooi gezeild, toch? En allemaal veilig in de haven.

 • Martijn
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd met de overwinning!
  Chapeau voor de rete-efficiente omgang met het roer-akkefietje en de vele roeiuren. Ik heb het toch wel erg gemist.

  Stom om te zien dat het uitblijven van de wind deze keer zelfs drie schepen een tijdige finish heeft ontnomen. Volgend jaar weer gewoon net op tijd finishen zoals de vorige keren! 🙂

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search