In 2013, Onderhoud, Thuis

Het is wintertijd. Dus dat betekent dat we de dame warmpjes onder de tent hebben gelegd en ook dat wij bij een bezoekje aan haar voorlopig kamperen onder dat winterzeil. De komende maanden gaan we de botter weer verzorgen en gereed maken voor het volgende seizoen. Er valt genoeg te krabben en te smeren, nog los van een paar grotere klusjes die we hebben gepland: het roer wordt onder handen genomen en de zwaarden krijgen een opknapbeurt.

IMG_4494IMG_4497

Toen we afgelopen voorjaar in het ZZM op de helling lagen, had Bertien al een stukje hout op een zacht plekje in het roer geknutseld. Nu gaan we het goed langslopen en waar nodig bijwerken. Het roer is inmiddels van het schip gehaald, wat nog een aardig klus bleek. Vele handen maken licht werk, en met behulp van menig toegesnelde botteraar en schouwenaar kregen we het gevaarte op de steiger.

IMG_4510

Ander klusje: de tank van de motor schoonmaken. Dat was, gezien de paar recente storingen, hard nodig. Het vergde even wat gefruts om hem uit de motorbun te tillen, maar nu is alle sludge er uit, zit er een nieuwe kraan op en glimt en blinkt hij als nooit tevoren. Kijk maar eens hier.

Genoeg te doen nog komende weken. Als iemand zin heeft om een dagje te helpen… laat het maar weten!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search