In 2013, Onderhoud, Thuis

Wij weten na een weekend op de helling zeker dat het winter is, ook al wordt er gezegd dat de meteologische lente is begonnen. De gevoelstemperatuur is ver onder nul door de stormachtige oostenwind dus je krijgt ze zodra je je handen uit je mouwen steekt: kauwe klâhwe.

Na het zagen van een kistje kachelhoutjes besluiten we om de werkdag in het vooronder van de EB58 door te brengen. Kacheltje aan, keteltje water erop en de demontage van de kastjes en laningen kan beginnen. Het uitruimen wordt gevolgd door het schoonkrabben en stofzuigen (met de nieuw aangeschafte – hardroze – zuigmachien) van de liggers, oplangers, zitters en het vlak zodat het goed kan drogen. Droogzaam weer dat zal het waarschijnlijk wel zijn.

[vslider name=”hellingen2″]

 

Het vooronder voor het kooibeschot is al mooi droog na de afgelopen maanden. Daar volgt, na de bestrijding van rottige beestjes met diesel, het smeren met lijnolie. De rest ligt nu mooi schoon te drogen en krijgt volgende week haar schoonheidsbehandeling.

Als zondag de zon schijnt, worden toch nog even de mogelijkheden verkend om een begin te maken met het krabben van het vlak. Dat is wel weer nodig na de avonturen van de afgelopen twee jaar.

We weten niet welk schip van het Zuiderzeemuseum een nieuwe interieurtje heeft gekregen. Wel waar het oude is gebleven: ’s avonds stoken we het kacheltje op de BiW16 die lekker dichtbij in de museumhaven ligt, extra warm op. Fijn dat we mogen logeren op dit stalen schouwtje!

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search