In Vakantie 2013

Terwijl buiten de waddendisco in vol ornaat gaande is (zowel de oplichtende algen in het water als veel weerlicht van omtrekkende onweersbuien), nog even een verslagje van de afgelopen dag.

We zijn niet zo heel erg opgeschoten. Toen we vanmiddag vast lagen voor Paeasensrede was er wind, maar toen we weer weg wilden, was hij weer vertrokken. Net als gisteravond zakte de wind volkomen in en schoven we op de stroom over het wantij van het Wierumerwad. Bertien heeft zelfs wat 72-uurs technieken toegepast om nog wat gang en richting te krijgen: bomen en roeien. En net toen we besloten dan maar voor anker te gaan kwam de wind weer lekker terug, zodat we mooi nog even een serie boeien konden meenemen.

20130805-234748.jpg

20130805-234802.jpg

20130805-234814.jpg

Vanmiddag tijdens het lage tij grote schoonmaak op de boot (moet af en toe ook gebeuren…), wat gezwommen en samen de juiste ankerprocedure nog’ns doorgenomen.

Nu resteert nog even een plannetje voor morgen maken in het vooronder en dan weer lekker slapen op het geluid van klotsend water, regendruppels op de plecht, veraf gerommel en het gevoel van de op de ankerlijn wiegende boot.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search