In 2013, Hoorn, Thuis

Dankzij motorpech heeft d’oude dame extra lang gezeild dit jaar. Op een mooie najaarsavond van Medemblik naar Enkhuizen. Op een bezeilde koers met een knik in de schoot het licht van De Ven ronden – een van de oude vuurtorens rondom de voormalige Zuiderzee. En als ook de laatste binnenvaarder het water heeft verlaten, kruisen we het Krabbersgat en zeilen zo naar het Zuiderzeemuseum.
En de allerlaatste tocht van 2013 gaat van Enkhuizen naar Hoorn. Na een storm- en regenachtige week is het weer bijzonder vriendelijk. Als je niet beter zou weten, lijkt het wel een voorjaarsdag. In de zon, met de wind in de rug genieten we van de West Friese kust. We moeten toch eens uitzoeken wat het verhaal achter het haventje van Wijdenes is: een visserhaventje uit oude tijden, of louter recreatief en modern? Vanaf de Nek is Hoorn net niet bezeild. Duurt het lekker nog wat langer!
[vslider name=”laatste_slag”]
Opeens is er ook een wedstrijdveld in beeld. Doen we ook nog even buiten mededinging mee met de laatste slag voor de haven. Over bakboord kruisen we het veld, en maken een voorlopige laatste slag over stuurboord tot het Oostereiland.
De zeilen zijn een stuk droger dan ze waren na de afgelopen herfstweken. We verzamelen moed om een nieuw seizoen in te luiden: de visserijspullen van boord, de zeilen eraf.
[vslider name=”opruimen”]

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search