In 2015, Vakantie 2015, Zeilen

Vakantie 2015 begint met rustig aan, langzaam aan, niet te snel, relaxt… even onthaasten in thuishaven Hoorn. Voor we richting het Wad gaan eerst wat klussen en voorbereiden aan de boot (presenningband teren, prisma opnieuw kitten, water inslaan) en gek genoeg ook voor het eind van de vakantie. We eindigen in Enkhuizen bij het visweekend in het Zuiderzeemuseum. En Bertien heeft last-minute nog flink haar best gedaan om een reglementair netje te installen.


Donderdagmiddag, terwijl het Markermeer leeg stroomde richting borrel of aardappel, gleden wij naar buiten: op naar het zoute noorden!

Derk lag binnen een half uur al overboord om de nieuwe reddingsband te testen (en lekker af te koelen) en met een rustig voordewinds koersje kwam tegen tienen de sluis bij Enkhuizen op ons pad. Met de laatste schutting naar het IJsselmeer waar het Zuiderzeemuseum onze ligplek voor de nacht werd.


Vanmorgen net zo rustig gestart, en verder noordwaards. De wind deed alles tussen 0 en 5, dus onze voorwaartse snelheid (en de hoeveelheid mugjes) idem. Net toen we even na Oude Zeug twijfelden over het aanzetten van de motor, gooide iemand een kwartje in de windmachine en spoedden we met noordoost 4 naar de sluis bij Den Oever. Dat wordt onze rustplek: prima stek in de Visserijhaven waar we de verwachte storm van morgen rustig afwachten. Geen haast…

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search