In 2012, Zeilen

De Kenterschoot Race komt eraan. Deze wordt gevaren vanuit Marken. Om daarbij te zijn, hebben we de botter van Den Oever (finishplaats van de glorieuze Zachtebed Race) naar Monnickendam gevaren. Tussenstop in het Markerhaventje van het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Grotendeels met ruime wind afzakken langs de Noord-Hollandse kust. Prima weer, en goed om te zien dat we samen de botter aan kunnen. MIO Derk leert een hoop op dit soort dagen… klampjes beleggen, sluizen door, grootzeil en fok hijsen en zakken, gijpen, overstag, sturen, bomen, vastleggen en natuurlijk gewoon een paar dagen leven op de boot.

Na de eerste dag hebben we dus in het Zuiderzeemuseum overnacht. Gelijk nog even een kwast lijnolie gepakt om de zwaarden een lik te geven. De meinachten zijn nog koud, dus het kacheltje snorde vrolijk in het vooronder.

Zondag door naar het zuidwesten. Wederom prachtig zeilweer. Eenmaal in Monnickendam kwamen we M&M van de WON119 tegen, die ons al hadden aangemeld bij de havenmeester en met wie we, ter afsluiting van het weekend, een biertje hebben gedronken. Resteert een bus- en treinreis, die je het beste maar met je ogen dicht (licht nadeinend) kunt volbrengen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search