In Vakantie 2013

Best rottig als je naar het westen wil en de wind komt ook daarvandaan. Ook rottig als je daarbij nog stroom tegen hebt. Het betekende voor vandaag in elk geval veel keer overstag. De meningen zijn verdeeld, maar voorzichtige schattingen komen op zo’n 50 keer. Gelukkig voor het grootste deel met een geifok, want de grote jongen hielden we naar een paar keer proberen toch maar weer voor gezien: te veel wind om dat relaxt in je eentje te doen.

20130806-214252.jpg

Vooral het wantij over het Pinkewad (Zuiderspruit) schoot maar niet op. Maar we zijn op zeilvakantie, dus de motor aanzetten doen we alleen als het écht niet anders kan.

Oja, die boot achter Bertien op de foto hierboven is de Jan van Gent, een baggerslurper die we sinds Harlingen bijna elke dag ergens hebben gezien. Soort mede-vakantievierder, maar dan anders…

In de loop van de middag kwamen we bij Nes (Ameland) aan, in hetzelfde geultje als vorige week. Mooi moment om nog even (na een kort nat pak moment) boodschappen te doen want de voorraden waren aardig uitgeput.

Rest van de avond beetje lezen, plannetje voor morgen doorgerekend en naar de ondergaande zon gestaard.

20130806-215008.jpg

20130806-215030.jpg

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search