In 2015, Wedstrijden, Zachtebed Race 2015

Wat Robbe kan, kunnen wij ook.

Gisteren, bij …, kwamen we op terugweg nog de … tegen die we later voor anker zagen gaan. Wij voeren vol tuig naar …, waar we op jacht gingen naar wat puntjes. 

Nah, doen we anders…

Na De Vriendschap tempo gemaakt om nog misschien het wantij van de Binnen Breesem te halen. Het was kantje boord, maar met de nodige close encounters met de zeebodem en bijbehorende afremmers trokken groot zeil, fok en kluiver ons er net overheen. En i.p.v. een tijstop konden we dus door, en konden we nieuwe plannen maken met extra tijd. 

  

Na het nodige gedelibereer kozen we er voor om eerst NIOZ haven te doen. Dat was goed haalbaar en leverde een makkelijk puntje op. Wel even een stukje lopen. vanwege werkzaamheden om ons vlaggetje aan het groene havenhoofd te knopen, waar al enkele anderen ons voor waren gegaan. 

   

 

Vanwege de wind en latere uitvaart uit de haven hebben we de botter met vele aan elkaar geknoopte lijnen verhaald naar vlak achter het rode havenhoofd. In het avondzonnetje een landingsbiertje voor we – na wederom een luxe maaltijd (ja hoor, wij ook) voor een paar uurtjes onze slaapzakken bezochten. 

   

 

Om twee uur vannacht eruit om optimaal gebruik te kunnen maken van het afgaand tij richting … Noorderhaaks. Heldere hemel, ondergaand maantje, windkracht 2 en 2 knopen stroom naar buiten. Super relaxt gleden we naar de zandplaat voor het Marsdiep. Om exact 4:00 touchdown en even later vast. Wederom punten!

Een goede nachtrust (meer dan drie uur) werd ons deel vervolgens. In de ochtendzon de plaat een beetje verkend, wat aangespoelde rommel geraapt en met grote gebaren ons verbaasd over de nieuwsgierigheid van zeehonden. 

   

 

Ontbijten nu. En plannen maken. Wordt weer vervolgd!

Groeten vanaf Noorderhaaks. 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Beatrice
  Beantwoorden

  Met zoveel vakman/vrouwschap gaan jullie wel winnen!
  Mooie sfeerbeelden
  Succes met het laatste gedeelte van de wedstrijd!

 • Stijn
  Beantwoorden

  Geweldig wat rest er nog, Breezand? Succes en tot het volgende bericht papa. En gefeliciteerd met de koning , hij volgt jullie vast, zijn hobby is zeilen. Vanavond vlaggen van top of eerder.

 • Bertien
  Beantwoorden

  De welluidende klanken van de fanfare (geen drummers deze keer om ons uit bed te trommelen) doen ons besluiten om af te reizen naar puntje puntje puntje om jullie als helden naar binnen te wuiven.

 • Marie-Louise
  Beantwoorden

  Stefan is al lange neuzen naar de rest aan het trekken? En volgens mij is dat dezelfde zeehond als bij Trui op de foto. Blijkbaar het fotomodel onder de zeehonden. Jullie hebben hem toch wel een knuffel van mij gegeven?
  Erg fijn dat ik vannacht werd opgeschrikt door een sms van Stefan, jullie geven hem toch niet teveel bier dat hij de tijd vergeet?
  Eet en drink (bier pas vanavond) vandaag goed om de energie op peil te houden, en ga voor de laatste punten. Ik neem de volgende route aan: steiger cocksdorp, zb, breezand 😉
  succes, en lekker veel bloggen!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search