In 2015, Onderhoud, Thuis

Winter 2014/2015 hebben we – onder en buiten de dektent – gebruikt om de dame weer helemaal op te fleuren voor het nieuwe zeilseizoen. Met hulp van dees en gene zijn de zwaarden bijvoorbeeld weer voorzien van een mooie nieuwe verf- en harpuislaag. De randen (het beslag) heeft nu wel de juiste (messing vouw-)schroeven gekregen en de pennen zijn op lengte gebracht, zodat de zwaarden als het goed is nu wat minder tegen de bolders schuren.

Het eindje van de giek had een beurs plekje en is eveneens aangepakt. Nieuwe stukjes hout erin en een slijtlat ter bescherming. De lanen in het vooronder glimmen (voorlopig) weer na een flinke schuur- en verfbeurt en ook spintje en zitlanen zijn weer fris en fruitig.

Maar hét grote onderhoud deze winter was aan ons grootzeil. Bertien heeft haar zeilmakerservaring kunnen toepassen bij het rondom aanbrengen van nieuwe lijken. Spannend om te zien hoe die het zeil in vorm gaan houden.

Op 4 april werd de dame ontkleed en een dag later hing al het voor het zeilen benodigde blok- en touwwerk weer in de mast. Het was mooi weer, de zon scheen en we konden eindelijk weer het water op!

[vslider name=”randwerk”]

 

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search