In 2015, Wedstrijden, Zachtebed Race 2015

Na de traditionele, niet te versmaden en oh zo welkome wentelteefjes van Marike hebben we (zoaks dat hoort met lekker gepruts omdat we eerder weg wilden dan de zee vond dat we konden) Noorderhaaks verlaten richting Zachtebed. Lekker windje en goed volgens planning aan het parcours begonnen. Paar noodzakelijke hoogteklapjes, maar de BU20 stoof van ton tot ton zodat we om 14:40 weer twee punten konden bijschrijven.

      

Na Zachtebed was onze puntenhonger nog niet gestild. Of waren we er nog niet gerust op dat ons totaal voldoende zou zijn voor de eerste plaats? Na het nodige gepuzzel en afwegen (terwijl we naar de Afsluitdijk koersten) uiteindelijk besloten dat we ook Breezanddijk gingen doen. En hoe. In een recordtijd van minder dan een half uur waren we binnengezeild, was het vlaggetje geknoopt en waren we weer op weg naar buiten.

    

 

En dan op naar de finish, met ons totaal van 22 (van de maximaal 26) punten. En toch niet helemaal gerust. Want hoe zouden Robbe en Trui het nou precies hebben gedaan. Of de HL93 of LE44? Nouja, zo snel mogelijk maar naar Den Oever. Volle bak: zelfs de aap werd weer los gelaten. Om 17:22 door de finishlijn!

  

En vervolgens de spanning, alhoewel we – de andere schippers sprekende – wel in de gaten kregen dat we wel heel veel punten hadden en grote kans op hoge klassering maakten.

De prijsuitreiking om 20:00 maakte een eind aan de twijfel: we hebben glansrijk gewonnen!

Schipper Peter kreeg de prijs (een fles drank) en – na loting – ook nog eens de wisselprijs (nieuw door Robbe ingesteld). Bertien kreeg een soort van troostprijs om haar afwezIgheid enigszins te compenseren.

 

Het was wederom een enerverende, spannende, vermoeiende, plezierige en gewoonweg onvergetelijke Zachtebedrace. Organisatie bedankt! Jullie zorgen voor een fantastisch evenement!

Nu lekker douchen en bijslapen.

Team BU20 (EB58) 2015

Peter, Martijn, Martin, Stefan, Marike, Coen, Harold en Derk

Recent Posts
Showing 9 comments
 • Marie-Louise
  Beantwoorden

  Doorzeilen met die bak, jullie moeten wel de finish halen!

 • Beatrice
  Beantwoorden

  kom op alle middelen gebruiken die voor handen zijn!

 • Stijn
  Beantwoorden

  Hup Hup nog 1uur en 21 minuten , stijn en arjan vanuit spakenburg

 • Annegreet
  Beantwoorden

  Zijn jullie nog niet binnen?

 • Marie-Louise
  Beantwoorden

  Delta Lima

 • Stijn
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd, kunnen we niet bellen? Ik had de onderste tekst niet gelezen en dacht dat julie vastgelopen waren of zo maar begrijp nu dat jullie weer veilig in de haven liggen . Slaap lekker papa.

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Bedankt voor de blog en de mooie plaatjes.
  Groet uit een zonnig Kreta!
  Tot gauw.

 • Marie-Louise
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd helden! Volgende keer ga ik weer mee, desnoods als bed verwarmer. Want hier is er helemaal niemand die lekkere wentelteefjes voor mij bakt. Alhoewel de oranje toempoes van mn broertje ook niet slecht was….

 • Angela
  Beantwoorden

  Gefeliciteerd met goud!!
  En wat hebben jullie leuke stukjes en prachtige foto’s gemaakt onderweg!!!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search