In 2016, Wedstrijden, Zachtebed Race 2016, Zeilen

Voordeel van ploegendienst is dat je ook af en toe binnen kan blijven als het water niet alleen van voren maar ook van boven komt. Dan kunnen we fijn door het deurtje kijken hoe de anderen hun best doen de EB naar de volgende punten te koersen. In weer en (veel) wind. En na drie uur wisselen we om, dan mogen wij buiten scheef hangen terwijl de afgeloste ploeg nog even brood en koffie verzorgt.

Na Breezanddijk zijn we vanmorgen naar het naamgevende parcours van deze race gekoerst. Onderweg het scheurijzer Silveren Maen voorbij zien flitsen. Die gaan best hard voor de punten, vermoeden we. We hadden verwacht dat met meer deelnemende schepen dan ooit we elkaar wel vaker zouden tegenkomen.

Maar na NIOZ op vrijdagavond is het veld toch behoorlijk uit elkaar geraakt. Spannend om maandag bij de finish te horen wat de andere schepen hebben gedaan.

Het Zachtebed parcours rondden we begin van de middag af. Aan het begin nog even een kleine reparatie aan het grootzeil waar een grommertje was uitgescheurd. Nu maken we onze reglementaire bezemsteel klaar voor gebruik.

 

Recent Posts
Showing 5 comments
 • liesbeth
  Beantwoorden

  De rust lijkt teruggekeerd. Nu vooral genieten!

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Scheefhangen of de camera scheef houden???? Of allebei
  Mooie beelden.

 • Antoinette
  Beantwoorden

  Zo waar………, blauw in de lucht.
  Hopelijk klaart het nu op. Geen makkie, zo te zien.

 • Marie-Louise
  Beantwoorden

  Ik heb al meerdere rondjes zachte bed gedaan, Win ik dan? Laatste nachtje, zet hem op vannacht!

 • Angela
  Beantwoorden

  Dat “slow down” zingen heeft op jullie weinig effect, zo te zien!! HOu vol, niet zeeziek worden, en laat de spierballen maar rollen!

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search