In 2015, Vakantie 2015, Zeilen

Dat geheen-en-weer van dit jaar komt voor een deel ook door de matige correctheid van de windvoorspellingen. Verwachte zuiden wind blijkt toch noord, windkracht 4 levert in de praktijk een Waddenzee als een spiegel op. Dat maakt planning soms wel lastig. De actuele winden en tij-tijden zorgden in elk geval voor een record aantal bezoeken aan Schiermonnikoog deze vakantie. Ook dit blogje komt vanaf Schierzicht. Afgelopen avond zijn we met het laatste beetje water de plaat voor het eiland opgeschoven. Beetje scheef op de rand van een geultje, maar dat corrigeerden we vanmorgen vroeg door bij hoog nog een stukje verder richting de dijk te kruipen.

Het was een mooie zeildag gisteren. We vertrokken van onze overnachtingsplek bij de EB16 op de Eilanderbalg, waar we via een eveneens zomers tochtje terecht waren gekomen. Volop zon deze dagen gelukkig. We lagen voor anker toen in de verte een karakeristieke rood-bruine combinatie van zeilen verscheen: de Trui was ook naar deze plek onderweg. Dat werd gezelligheid. Via een ingenieus veerpont systeem werd een verbinding tussen onze schepen aangebracht waardoor stoere verhalen over de afgelopen dagen met elkander gedeeld konden worden. 

   
   
Terwijl later de vrouwen hard aan het jagen en verzamelen waren, deden de mannen waar zij goed in waren: foto’s nemen.

  
Gisteren vanaf de EB weer richting Schier, samen met Trui. Leverde een mooi samenzeilmiddagje op!

   
   
Nu (09:30) gaan we eens een boodschappenlijstje maken en een stukje door de drek soppen om naar de Spar op Schier te gaan. 

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Stefan
  Beantwoorden

  Toch leuk dat ik via dit blogje de belevenissen mee kan maken waar ik geen weet van heb gehad, al was is toch op minder dan 10 meter afstand. Voedsel vergiftiging is maar naar! Volgende keer ben ik weer aan dek!

 • Ester
  Beantwoorden

  Wat een genieten!

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Wat “weer” mooie verhalen!
  Ik lees ze nu pas :-))

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search