In 2016, Wedstrijden, Zachtebed Race 2016, Zeilen

Een nat zacht bed, dat is deze race tot nu toe. Hoeveel kuub zout zeewater inmiddels via de boeg de botter in is gegolfd weet ik niet, maar het is genoeg om alles (dus zowel boot als bemanning als interieur) van het nodige vocht te voorzien. De nacht na NIOZ bestond uit stampend richting Harlingen, via Texelstroom en later Doove Balg en Boontjes. In dat laatste vaarwater weer de nodige keren de zwaarden gewisseld, zozeer zelfs dat ze beide een moment hadden van “wij doen niet meer mee en blijven hier”. Met vereende kracht en kluiverval weer gezond verstand in die twee gekregen.

 

Harlingen scoren ging uiteindelijk om 7:15 waarna we (de AM1 aldaar groetende) de Pollendam opzochten voor een gezellig stuk stampen, kruisen en spetteren.
Je zou er bijna aan gaan wennen. En we zijn nog geen 24 uur onderweg…

 

 

Recent Posts
Showing 4 comments
 • Ester
  Beantwoorden

  Hou jullie taai! Ergens schijnt een zonnetje!

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Houd moed, voor jullie het weten zijn de 72 uur voorbij

 • Jelle
  Beantwoorden

  Na stuiterdestuiter en spetterdespat, wordt de volgende titel natterdannat? Schrale troost, als je het dek maar naar houdt trekt het vanzelf dicht 😉
  Succes met de volgende punten!

 • Marie-Louise
  Beantwoorden

  Pittige weer. Doe vannacht maar weer voorzichtig voor jullie zelf en het bootje. En haal maar verstandige punten binnen.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search