In 2012, Zeilen

De afgelopen maanden is het Zuiderzeemuseum onze ’thuishaven’ geweest. Prima plek voor een botter en haar bemanning. We hebben ons er altijd zeer welkom gevoeld en zullen er zeker nog vaak komen buurten. Maar in Hoorn vordert het Centrum Varend Erfgoed gestaag en dat wordt onze nieuwe uitvalsbasis. Komende week gaan we bekijken hoe de kersverse steiger ‘ligt’. Voor die tijd vaart Bertien nog even een paar dagen met een zwik jomgeren rond in de zogeheten ‘KMT’ (kennismakingstijd) van de studentenvereniging van Trui.

Dit weerstechnisch wisselvallige weekend zijn we van Enkhuizen naar Edam gevaren met onderweg de nodige regenbuien met bijbehorende vlagerige wind. En voorzien van een fraaie nieuwe huik voor onze fok van ZZM-zeilmaker Willem Bosma. Ondanks het rif in het grootzeil gingen we ruim 6 knopen wat voor een bejaarde botter toch best rap is. Na tweëenhalf uur Markermeerse rollers voeren we het smalle Edamse haventje binnen, even later gevolgd door onze vrienden van ‘Trui’.

Al het hemelwater van de afgelopen dagen vond helaas in beperkte druppelsgewijze vorm via de plecht een weg naar binnen, dus de sporadische zonneschijnmomenten konden we nog even gebruiken om wat plechtnaden te teren. En om te constateren dat de huismus in elk geval in Edam zich nog prima staande weet te houden…

Recent Posts

Start typing and press Enter to search