In Evenementen, Visserijweek Workum, Wedstrijden

De dag voor de daadwerkelijke start van de Visserijweek is altijd een beetje aanfrutten. Palaver, boodschappen doen, bezoek van de wijze mannen voor de authentieke beoordeling, onderlinge keuring en vooral veel geouwehoer.

Tijdens een droog momentje hebben we met onze span-maat van deze week (Trui) droog geoefend met het kuilen. Lange lijnen uitgezocht (het tussenbeietouw moet bijvoorbeeld al zo’n 50m zijn) en met gele surrogaat botters op een groene zee de kuilmanoeuvre geprobeerd.

De truuk zit’m in hoe de oren (uiteinden) van de kuil uiteindelijk weer aan boord van één schip moeten komen. De theorie zegt iets over voorbijvaren, lijnen onder spanning vieren en flink aan de oren sleuren, maar of de op de plecht geoefende variant met wilgenteen, kachelhout en broodzak in de praktijk de beste blijkt te zijn gaan we morgen meemaken.Recent Posts
Showing 4 comments
 • Beatrice
  Beantwoorden

  Volgens mij zit het tussen de oren wel goed! Zoveel geleerdheid bij elkaar. Nu nog uitvoeren :-))
  Het net krijgen jullie vast wel binnen, als het niet goedschiks gaat, dan maar met brute kracht. Genoeg spierballen in de buurt!
  Groet

 • Cien
  Beantwoorden

  Schrijf een paper over kuilen met twee botters!

  Hopelijk komen jullie vis tegen en ook veel plezier!

  Cien

 • De Loermeeuw.
  Beantwoorden

  Willen jullie deze week wat foto’s en tekst sturen van de visserij week, en dan vooral van de Elburgers die meedoen.Alvast bedankt. Om te plaatsen op De Loermeeuw.

 • Ester
  Beantwoorden

  Spannend maar vooral veel plezier ermee. En liefst ook nog een paar visjes;-)

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search