In 2014, Vakantie 2014, Zeilen

Na al die bekende laatste loodjes (van Haags heimwee brood halen tot planten water geven, en van afwas doen tot koelkast leegruimen) zijn we vandaag dan eindelijk aan onze vakantie begonnen. Gisteravond al even gedag gezegd tegen de Scheveningse branding wiens echo we over een paar dagen hopen te horen weerkaatsen in de geulen van het Wad.

In Hoorn hadden we nog een lijstje af te werken met aan boord te brengen spulletjes, zonder welke een wadvakantie niet compleet is: schepje, garnalennetje, matrasje voor de opstappers, veel watervoorraad en zo verder. En de nodige visserijspulletjes, want op weg naar het zoute water komen we langs Workum. Voor onze nieuwe kluiverboom, maar ook om alvast wat perkjes af te leveren die tijdens de visserijweek later dit jaar benodigd zijn.

En zo wordt het al met al snel loop van de middag voordat we het Hoornse hopsop konden kiezen. Een frontje vooruit varend wat gelukkig wat koelere lucht bracht, want o, wat was het bizar heet vandaag…

Nu op weg naar Enkhuizen voor onze eerste stop, die we bij nader inzien verwisselden voor een ander haventje dat – gezien de beperkt aanwezige wind – realistischer qua bereikbaarheid bleek. Wie weet waar we nu liggen?

20140719-182134-66094264.jpg

20140719-211023-76223396.jpg

Recent Posts
Showing 2 comments
 • Beatrice
  Beantwoorden

  Ik denk Broekerhaven? Ofvluchthaven Wijdenes? Maar dat is niet zover van Hoorn…
  Veel plezier!
  Groetjes

  Beatrice

 • Ester
  Beantwoorden

  Ik tel de dagen…

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search