In 2015, Evenementen, Visserijweek Workum, Wedstrijden, Zeilen

De Visserijweek Workum is nu echt van start. Zoals het hoort met chaos bij de start, alhoewel we nog een min of meer geslaagde poging ondernamen om wat rust in het veld te brengen door om klokslag twaalf (bij de start) een kopje thee te nuttigen. Weinig wind, dus met een rustige drijfpartij naar het einde van It Soal geboomd.


  
En toen kuilen in span! Daarvoor zijn we naar hier gekomen. Samen met ons span-maatje Trui de vooraf bedachte theorie in de praktijk gebracht. Met windkracht 1.5 hadden we daar alle tijd voor. Toen de hele bende net en touw overboord was, was het wachten op de grote visvangst. Maarja, de weersvoorspellingslui zitten er deze dagen flink naast. Verwacht mooi kuilweer levert in werkelijkheid vlak water op. Derhalve: joekelkuil, nauwelijks wind, onervaren vislui… laten we samenvattend zeggen: de opbrengst kon beter.

Maar wel mooi zeilen en lekker knutselen met bijzeilen, overgooitouwtjes en prachtige uitzichten over een voormalige Zuiderzee. We eindigden dag 1 vlak onder de Afsluitdijk bij Den Oever en schoven vandaag weer heel langzaam terug naar de Friese kust.

In de vallende duisternis hebben we ons netje bij Hindeloopen uitgezet en aldaar de haven binnengegleden voor onze nachtstek.

  
  

  

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Angela
  Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s! Het was dan wel geen Wonderbare Visvangst, en jullie zullen wel honger geleden hebben dus, maar het ziet er uit als pure romantiek!
  Ik duim voor wind en zon en woelige baren!
  Groeten van Angela( moeder van)

 • Beatrice
  Beantwoorden

  Er zijn altijd wel factoren die onberekenend zijn! Gelukkig maar, zo blijft het verrassend. Volgens Piet P. gaat het vandaag waaien in en om Friesland!
  Ik ben benieuwd wat de totaal vangst is.
  Succes en veel plezier
  Groeten van Beatrice (moeder van)

 • Angela
  Beantwoorden

  Hallo allemaal!
  Zo rond 10 uur is er hier een aardig windje opgestoken. Dat heb ik natuurlijk onmiddellijk doorgestuurd naar jullie!
  Angela

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search