In 2015, Evenementen, Visserijweek Workum, Wedstrijden, Zeilen

Met de afslag aan de haven van Workum, zaterdagochtend, kwam weer een einde aan een mooie visweek. Een week waarin we veel hebben geleerd over kuilen in span. Een week ook waarin veel noeste arbeid uiteindelijk maar weinig tastbaar resultaat opleverde: een pond spiering is natuurlijk schamel. Maar weinig aanbod levert dan wel weer een hoge prijs op bij de afslag: ons pondje werd voor € 6,50 verkocht.

En de vis was supervers. Zaterdagochtend zijn we voor dag en dauw uit ons warme vooronder gekropen om nog een laatste trekje met de kuil te maken. En omdat we onszelf inmiddels wel enigszins ervaren achtten, vonden we dat we dat dan ook in het donker moesten kunnen. En het ging perfect, precies volgens het plan samen anker op, beetje vallen over stuurboord zodat wij als loeverman boven Trui uitkwamen en daarna de lijntjes overgooien en kuil eruit. Erg mooi om op die manier het ochtendgloren tegemoet te vissen.

 

De rest van de dag het gebruikelijke beeld van de laatste dag van de Visserijweek Workum: na de afslag wat opruimen, sterke verhalen her en der aan boord van andere schepen horen en wachten op de prijsuitreiking. Met ons ene pondje eindigden we toch nog als tweede in het kuilklassement, achter de winnaar met maarliefst twee pond… Trui had met een tiende plek bij de staand-wand vissers uiteindelijk ook een mooie eindstek te pakken. Moe en voldaan eindigde de dag met een borrel in ons vooronder met de overgebleven bemanning van de WON119 en WR48.

Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search