In 2013, Hoorn, Thuis, Zeilen

Hoogst treurig weer was er voorspeld afgelopen weekend. Maar we wilden heel graag alvast naar Enkhuizen waar we volgende week op de helling gaan. Dus weer of geen weer: het winterkleed ging eraf en we gingen weer zeilen! En wonder boven wonder: dat weer viel buitengewoon mee. Zelfs het zonnetje liet zich af en toe zien en een losse druppel daargelaten is het droog gebleven.

Dus de oude dame is weer ontdaan van haar winterse omhulsel. Bertien heeft zich in de mast laten hijsen om de blokken en vallen op te hangen, de vers ‘getaande’ fok en grootzeil aan te slaan, de muizingen aan te brengen. Kortom: we kunnen weer zeilen!

De wind stond ons niet toe om vanaf de haven bij het Oostereiland naar de Nek te zeilen. Dus werd de motor ook weer eens warm na de koude maanden. Eerst motoren tot de Nek, daarna het grootzeil alvast bij tot de Appelhoek en toen de motor uit… stilte, wind, water… we hebben het gemist!

Redelijk aan de wind richting de sluis bij Enkhuizen, waar we als enig schip binnen voeren. We zijn duidelijk vroege vogels dit seizoen. Behalve wij waren er alleen twee Japanners op de sluiskade die vroegen “fishing?”. Vroeger ja.

Op het laatste stukje naar de museumhaven hadden we al zo’n vermoeden toen we een bruin zeil heen-en-weer zagen gaan en inderdaad: de lui van Trui liepen ook net binnen en oefenden nog even een MOB. We hebben de EB58 langszij aan de kade gelegd, tegenover het hellingbed waar ze de komende week op zal worden gehesen. Kom jij helpen?

[vslider name=”wemogenweer”]
Recent Posts
Comments
  • Erick
    Beantwoorden

    Mooi is ze hè. Ik las het van Michiel Katsburg. Heel veel plezier het komend seizoen! Als de oude dame op de helling is ga ik mijn dame opzoeken in Praia. Alles een ‘beurt’…
    Veel plezier, ik hoop dat alles lukt wat jullie van plan zijn. Enhu, ik kan eventueel aanmonsteren tijdens de kenterschootrace. Ben ik waarschijnlijk in NL…

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search