Op deze pagina was de EB58 te volgen tijdens de Zachtebed Race 2013. Een 72 uurs zeilmarathon rond het Zachtebed, van 26 tot en met 29 april, voor zeilende vissersschepen. De start en finish vinden plaats in Den Oever. Deze race wordt georganiseerd door de lui van Trui (BU130).72uurs2013

Tijdens de race moeten de deelnemers in 72 uur dag en nacht doorvaren om zoveel mogelijk punten te scoren. Dit doen ze door havens in te varenof merktekens te ronden. Dit alles zonder gebruik van motor, gps of andere moderne hulpmiddelen. De wedstrijd is alleen opengesteld voor traditionele platbodems. Dit jaar doen vier schepen mee. Wij natuurlijk en Trui, maar ook de botter AM1 en de zeeschouw Robbe.

De race is vernoemd naar een zandbank tussen Texel en Harlingen, die grofweg het middelpunt van het wedstrijdgebied vormt. Deelnemers hebben 72 uur de tijd om zoveel mogelijk van de volgende locaties aan te doen:

– Cocksdorp
– Vlieland (parcours)
– West-Terschelling
– Ameland
– Amsteldiep (ankeren)
– Harlingen
– Breezanddijk (waddenzeezijde)
– NIOZ-haven (Texel)
– Noorderhaaks (droogvallen)
– Zachtebed (parcours)

Deze wedstrijd draait om zeemanschap, navigatiekunst en tactiek, en minder om bootsnelheid.

Bekijk tijdens de race hieronder het nieuws dat we rechtstreeks vanaf de botter verzenden. Reacties en aanmoedigingen zijn zeer welkom!

Trui en de AM1 bloggen ook.

Start typing and press Enter to search