zbrDe fameuze en beruchte Zachtebed Race: hij is weer gestreden! Zoals altijd georganiseerd door die maffe lui van Trui. Dit jaar deden er meer schepen dan ooit mee, en ook dit jaar hebben we tijdens de race weer geblogd vanaf het schip. Vrijdagavond 25 april om 19:00 was de start vanuit Den Oever en maandagavond om 19:00 de finish, ook in Den Oever. En: de EB58 is de winnaar geworden van deze editie 2014!

Tijdens de (maximaal) 72 uur moeten we zoveel mogelijk punten verzamelen (maximaal 25) door op diverse plekken op het wad vlaggetjes op te hangen, parcoursen te varen of bijvoorbeeld droog te vallen. Dit zijn de opties (website van Trui) die we hebben. Het weer, de stroming en het getij (en ok, de bemanning…) bepalen wat gaat lukken.

Hieronder verschenen voorafgaand en natuurlijk tijdens de race onze blogjes, live vanaf het schip. We hebben heel veel reacties ontvangen die ons enorm gesteund hebben tijdens die zware uren op het Wad. DANK aan allen, en natuurlijk aan de organisatie en collega’s van de andere deelnemende schepen voor een wederom fantastische Zachtebed Race.

Team EB58 2014
Bertien, Derk, Harold, Lis, Marie-Louise, Marike, Martin en Stefan

Hieronder de GPS track van de route die we gevaren hebben. Je kunt er op inzoomen om onze verrichtingen van dichtbij te bekijken.

Start typing and press Enter to search