In 2015, Evenementen, Visserijweek Workum, Wedstrijden, Zeilen

Een tweede wind-dag. Het was mooi kuilweer en daar maakten we dan ook graag gebruik van. Vanuit Den Oever zijn we redelijk hoog aan de wind langs de Afsluitdijk gevaren. Het aan de kuil gaan hebben we zo langzamerhand redelijk in de vingers. Als de hele boel staat heb je een mooie stabiele koers en kun je het span nog redelijk sturen ook. Wij waren vandaag de lijerman en hoefden in die rol “alleen” maar Trui te volgen.

Onderweg richting Breezanddijk kregen we nog belangstelling van de proficollega’s uit Stavoren en zowaar van een toeschouwer die we eerder op het zoute water zouden verwachten. Een zeehond zwom geruime tijd rond de twee schepen en toonde interesse voor de kuil. Of meer voor de inhoud wellicht. In elk geval was het resultaat van enkele uren slepen wederom schaars…


Bij Trui was wat malheur aan boord waardoor het slimmer was om de tweede trek niet te doen. De wind nam ook nog in kracht toe (vlagen 6 gemeten) waarop we besloten weer op Den Oever aan te varen voor de overnachting. In de verder uitgestorven haven nog even authentiek de kuil gehesen in de sporadische avondzon voor we de warmte van het vooronder opzochten.

Recent Posts
Showing 3 comments
 • Beatrice
  Beantwoorden

  Ook tijdens de visserijdagen geldt: meedoen is belangrijker dan winnen!
  veel plezier en een zuidelijke natte zoen terug.
  (bijna de hele dag regen)

 • liesbeth
  Beantwoorden

  Wat een prachtig plaatje. Succes de laatste dag.

 • Angela
  Beantwoorden

  Hallo allemaal a/B EB 58!
  Het zit er weer bijna op voor jullie!
  Hopelijk met een tevreden gevoel voor jullie!
  Wij hebben hier met enorm veel plezier jullie berichten gelezen, en de prachtige foto’s bekeken, dank daarvoor! Daardoor had ik toch nog een beetje het gevoel dat ik het meemaakte, al was het op grote afstand!
  En nu maar wachten op een ” live verslag” van alle belevenissen!
  Hartelijke groet, met nautische blik,
  Angela Brantjes, (u weet wel..)

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search